Voor de NatuurWerkgroep is onze groene gemeente – en vooral het buitengebied – één grote tuin. Wilgen en eiken knotten – en met het mooie wilgensnoeihout nieuwe aanplant realiseren, mutserds maken, fruitbomen snoeien, opschot verwijderen, bos- of oeveraanplant doen, stinsenbollen poten, heggen vlechten … Echt even flink aanpakken. Soms zijn het heel specifieke klussen om het leefgebied van zoogdieren of vogels te versterken. De meeste activiteiten van de NatuurWerkgroep vinden plaats van november tot maart (de rustperiode van flora en fauna), op de 2e en 4e vrijdag van de maand van 9.30-12 uur; daarbuiten op afroep. Voor gereedschap en koffie wordt gezorgd. Wie zich aanmeldt bij de NatuurWerkgroep krijgt in de week vóór de activiteit een email met de locatie en eventueel aanvullende informatie. Fijn als je er steeds bij kunt zijn, maar ook voor een enkele keer wordt je hulp op prijs gesteld; je krijgt er ongetwijfeld een ochtend met veel voldoening voor terug.

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Gijs Sterks, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel 073 5514324 / 06 41628225, of Alex de Lang, tel. 06 43280975, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Het “Belevingspad” van Kentalis is een natuurpad waar slechtzienden de natuur kunnen ervaren door te voelen. Bijvoorbeeld door verschillende soorten bodembedekking, een geleidingsrail en speciale voorzieningen. De Natuurwerkgroep zet zich buiten de ‘traditionele’ klussen in het winterseizoen, al enkele jaren in voor dit belevingspad. We helpen bij het onderhoud, opruimen, reparaties en andere kleine klusjes.

De geplande klusmiddagen voor het jaar 2023-2024 zijn:

2023
15 september
13 oktober
17 november

2024
12 januari, Nieuwjaarsborrel
23 februari
29 maart
17 mei
21 juni

We klussen van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Kom ook eens langs! 
Kom eens een kijkje nemen!

De Natuurwerkgroep heeft veel werk verzet in het afgelopen winterseizoen.
Er werden vele bomen geplant o.a. aan de Beekse Waterloop bij Gemonde.
Er werd gesnoeid en er werden wilgen geknot.
Gijs Sterks maakte een serie foto's.

Open hier het fotoalbum van Gijs.

 

November 2012, op de Nationale NatuurWerkdag, begon de NatuurWerkgroep (onderdeel van Natuurgroep Gestel) in zijn huidige vorm onder leiding van Gerard Olijslagers en ondergetekende, Gijs Sterks.