De kleine leeuwentand

Zegswijze: ”Zijn Simon en Judas(28 september) voorbij, dan is de winter kort nabij”.

Daar is er weer een, zo’n gele composiet. Als je die ziet weet je dat er te kiezen valt tussen soorten die ogenschijnlijk veel op elkaar lijken. Enkel het Gewoon biggenkruid heb ik eerder(juni 2014) besproken en deze maand staat de Kleine leeuwentand centraal. Lees mee, kijk mee en welke gele composiet zal de volgende worden?

Beeld van herkenning

Bij het zien van het zeepkruid zal bij ieder van ons al snel een beeld van herkenning verschijnen. Zo’n bundel bloemenpracht kun je gewoon niet missen. In de beroemde historische roman ’De stam van de Holenbeer’ wast hoofdpersoon Ayla zich met Zeepkruid. De plant kreeg vanaf toen een naam voor Gerard te Dorsthorst, schrijver van de "Plant van de Maand september."

Idesia polycarpa Vestita: de Oranjekers

Een kleine boom die voor elke tuin toepasbaar is, omdat deze weinig eisen stelt. Geen specifieke snoei nodig. Oorspronkelijk uit China afkomstig. Decoratief vanwege de bladeren , losse brede kroon en natuurlijk de opvallende bessen. Deze worden door vogels gegeten, niet geschikt voor de mens. Kortom, een boom voor de kleine tuin.

Lees hier alle details