Eenentachtig deelnemers verzamelden zich op woensdag 8 november bij het parkeerterrein van sporthal ‘Theereheide’, voor de wandeling door Landgoed Zegenwerp en het Gemeentebos. De Natuurgoden waren de wandelaars goedgezind dit keer. Lees hier het hele verslag.

Negenentachtig deelnemers verzamelden zich bij de Herenboerderij Wilhelminapark in Boxtel, op het gelijknamige landgoed van 110 hectare. Er werden drie groepen gevormd, elk onder leiding van een gids. Lees hier het volledige verslag.

Een fietstocht langs water, natuur en landschap in Vlijmens Ven en De Diezemonding 

Op zaterdag 19 augustus vertrokken vanaf Haanwijk zestien enthousiaste natuurliefhebbers voor een fietstocht via Dooibroek met uitzicht op kasteel Maurick waar in 1629 prins Frederik Hendrik zijn hoofdkwartier vestigde en waar de capitulatie verdragen zijn getekend.

Wie jarig is trakteert!

Het verzamelpunt op 9 augustus was Barrierweg 1 Sint-Michielsgestel. Omdat de Natuurgroep dit jaar 30 jaar bestaat was de wandelgroep in augustus aan de beurt om getrakteerd te worden. Dit onder de noemer van: ‘Wie jarig is trakteert!’ Dat zou gaan gebeuren op eerder genoemd adres. Maar er moest wel eerst gewandeld worden. 84 Belangstellenden kwamen op de wandeling af. Geweldig!

Lees hier het volledige verslag op de site van onze vaste verslaggever Piet Brugman.

Wie jarig is trakteert, in ons geval viert dit jaar elke maand een andere groep ons 30-jarig bestaan. In augustus was de Seniorenwandeling aan de beurt.

Halse Barrier
De wandeling met 84 deelnemers in drie groepen ging door landgoed Halse Barrier, een normaal voor publiek niet toegankelijk landschapspark met een grote waterpartij, prachtige oude bomen, een dassenburcht, dijkjes en enkele hoogteverschillen. Na de wandeling was de gebruikelijke koffie en thee (met koek) voor de deelnemers gratis en bovendien werden we getrakteerd op belegde broodjes bij Claire, secretaresse van de Natuurgroep, aan de Barrierweg.

Grafheuvel Venrode (Bronstijd)

Iedere tweede woensdag van de maand houdt de seniorengroep van Gestel haar maandelijkse natuur-wandeling. Dit keer op woensdag de 12e juli. Het vertrekpunt was dit keer Eetcafé De Oude Ketting, aan de Bosscheweg 74 in Boxtel. 

Venrode
Vanuit De Oude Ketting kun je meerdere richtingen op. Deze keer werd het Landgoed Venrode waar veel oude bomen te zien zijn. Het had de avond voorafgaande aan de woensdag flink geregend en ook ’s-nachts waren er een paar flinke (onweers) buien gevallen. Dat had het bos goed gedaan. Ook het bos wil op z’n tijd een drankje drinken.