Het is woensdagochtend 11 januari 2023. Tussen kwart voor tien en tien uur wordt het ietwat onrustig bij het adres Haanwijk 4 in Sint-Michielsgestel. Op dit adres is een werkonderkomen en een voorlichtingslokaal van de Stichting Het Brabants Landschap gevestigd. Zo’n 55 leden en niet-leden van de Natuurgroep Gestel verzamelden zich daar om te gaan deelnemen aan de maandelijkse natuurwandeling van 1½ uur die elke eerste woensdag van de maand, 12 keer per jaar, wordt gehouden.

Verder lezen? Lees het volledige verslag van Piet Brugman op zijn website: Brugmanpraat

Dit keer verzamelde de groep zich op het parkeerterrein van sporthal ‘Theereheide’ aan de Eikenlaan in Gestel. 40 enthousiastelingen wisten de sporthal te vinden. Het was koud. Het vroor. Zo’n 8 graden. Maar het viel allemaal best mee; het was windstil en de wandeling ging door het Gemeentebos en gedeeltelijk door landgoed Zegenwerp. Bomen en nog eens bomen. Zeg maar bos. Wij liepen door een prachtig stuk natuur.

Verder lezen? Lees het volledige verslag van Piet Brugman op zijn website: Brugmanpraat

Plantenwerkgroep, november 2022

Op een zonnige november maandagochtend tijdens de wandeling met mijn hond viel mijn oog op de vier laurierbomen in de berm van de Schoonberg. Daaronder bloeide het groot kaasjeskruis.

Op 22 november vertrokken we rond 7 uur met 3 personen ( Tonnie, Wim en ikzelf) vanuit Den Dungen naar Berlicum om daar Ton Smits, onze gids, thuis op te halen. Het was een koude dag en het waaide stevig. Na veel vertragingen door files, waren we om 9 uur bij het buitencentrum van de Oostvaardersplassen.

De Nationale Natuurwerkdag is traditioneel het eerste weekend van november. Het is niet alleen de start van het vrijwilligers seizoen. In publicaties - ook van ons - wordt dit gebracht als een prachtige gelegenheid voor mensen om eens kennis te maken met vrijwilligerswerk in de natuur, ook voor mensen die doordeweeks geen tijd hebben.

De wandeling vond plaats op woensdag 9 november. Uit alle hoeken en gaten verzamelden zich 67 leden en niet-leden bij het Buitenlokaal van Stichting Brabants Landschap, Haanwijk 4a in Sint-Michielsgestel. Er werden drie groepen geformeerd om onder leiding van een gids Landgoed Haanwijk in te trekken. Verslaglegger liep mee met de groepsgids Nori. Het weer was, zoals bijna altijd, meer dan goed.

Verder lezen? Lees het volledige verslag van Piet Brugman op zijn website: Brugmanpraat