Natuurgroep Gestel is een van de 20 uitverkorenen uit 150 aanmeldingen die in nauwe samenwerking met het IVN-Nederland in 2020-21 een Tiny Forest gaat aanleggen. Daarvoor heeft onze gemeente een stukje land beschikbaar gesteld in Park De Beek. Cilia Beijk is onze ambassadeur en projectleidster. Als u bij het project betrokken wilt worden, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


In maart 2021 hebben we met 2 groepen 6 van BS De Touwladder en een aantal buurtkinderen onze boompjes geplant. Afgelopen juli, vlak voordat de zomervakantie begon, hebben we samen met alle boomplanters het Tiny Forest officieel geopend.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bosje ter grootte van een tennisbaan. Dat is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Het idee daarvoor is ontstaan in India, om natuurlijke, inheemse bossen te herstellen en de biodiversiteit te bevorderen – juist op plekken waar niet veel ruimte is.

Op vrijdag 12 maart hebben bijna 50 leerlingen van groep 6 van de Touwladder meegeholpen met het planten van 600 boompjes in het Tiny Forest in Park De Beek.
De allereerste boom, een winterlinde, werd geplant door onze kinderburgemeester Madelief Houtman. Daarna gingen de kinderen aan de slag met het planten van de andere boompjes.