Planten van tiny forest: Beekjes Bos, heeft Natuurgroep Gestel samen met leerlingen van BS De Touwladder en kinderen uit de buurt een tiny forest geplant. De leerlingen gaven het bosje de naam BeekjesBos. Het ligt namelijk in Park de Beek. Dit is het park tussen tennispark De Beek en de volkstuintjes van De Eigenheimer. 

Daar staan maar liefst 31 verschillende soorten inheemse bomen en planten. Alle die bomen en planten komen dus van oorsprong in ons gebied voor.


In maart 2021 hebben we met 2 groepen 6 van BS De Touwladder en een aantal buurtkinderen onze boompjes geplant. Afgelopen juli, vlak voordat de zomervakantie begon, hebben we samen met alle boomplanters het Tiny Forest officieel geopend.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bosje ter grootte van een tennisbaan. Een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Het idee daarvoor is ontstaan in India. Natuurlijke inheemse bossen worden herstelt om de biodiversiteit te bevorderen, juist op plekken waar niet veel ruimte is.

Op vrijdag 12 maart hebben bijna 50 leerlingen van groep 6 van de Touwladder meegeholpen met het planten van 600 boompjes in het Tiny Forest in Park De Beek.
De allereerste boom, een winterlinde, werd geplant door onze kinderburgemeester Madelief Houtman. Daarna gingen de kinderen aan de slag met het planten van de andere boompjes.