De Natuurgroep Gestel verzorgt in het voorjaar van 2024 weer een basiscursus Groen, om belangstellenden op een ontspannen manier in contact brengen met de natuur in hun eigen omgeving. De zeven vorige cursussen waren snel volgeboekt! Dus wees er snel bij.

Met deze cursus wil de Natuurgroep inwoners van de gemeente Sint-Michielsgestel en andere belangstellenden op een ontspannen manier in contact brengen met de natuur in hun eigen omgeving en hen in de gelegenheid stellen die natuur beter te leren kennen.

Specialisten uit het veld nemen u mee op reis. De cursus is heel veelzijdig en informatief en biedt ruimte voor verdieping nadien. Allerlei aspecten komen aan bod. Welke bomen, struiken en planten komen in de omgeving voor? Welke vogels, insecten en zoogdieren kunnen we tegenkomen? Hoe ziet ons landschap eruit en hoe is het ontstaan? Ook de mooie landgoederen in onze woonomgeving worden bekeken.

De cursus bestaat uit 6 lesblokken. Om de week wordt op de woensdagavond een theorieavond verzorgd met op de daaropvolgende zaterdagochtend een excursie. De cursus begint op woensdagavond 3 april en de laatste bijeenkomst staat gepland op zaterdag 15 juni.

_____________________________________________ 

wanneer : 3 april - 15 juni
waar :     

Meander, Meanderplein 1, Sint-Michielsgestel 
Diverse locaties gemeente Sint-Michielsgestel       

aanvang :

Theorieavonden van 19.45 - 21.45
Excursies van 9.00 - 11.30 uur

meer informatie : Michel van de Langenberg
    T 06-224 329 41
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
kosten   € 45 voor leden en € 60 voor niet-leden
aanmelden   aanmelden bij Michel van de Langenberg