Genieten van onze gevederde vrienden

De Vogelwerkgroep van Natuurgroep Gestel is een enthousiaste groep (aspirant-)vogelaars die interesse heeft in de natuur met vooral een passie voor vogels. De groep telt bijna 20 leden waarvan een klein deel er regelmatig op uit trekt om vogels te bekijken. Als we op pad gaan, doen we dat soms begeleid door een ervaren vogelaar als gids. Op die manier proberen we onze eigen vogelkennis te vergroten. En natuurlijk genieten we van onze gevederde vrienden!

Waar? 
De bestemmingen zijn vaak in onze gemeente of nabije omgeving (o.a. Haanwijk, Bossche Broek, Wamberg en Vughtse Gement). Enkele keren per jaar gaan we wat verder weg. Zo hebben we de afgelopen jaren interessante uitstapjes gemaakt naar de Zeeuwse kust, de Zouweboezem, de Biesbosch en de Maashorst. Naast het kijken naar vogels hebben we ons in het verleden ook bezig gehouden met het beschermen van vogels, door bijvoorbeeld nestkastprojecten en vogelinventarisaties. In 2024 gaan we de broedvogels op het terrein van Golfclub De Dommel inventariseren.

Geplande uitstapjes
In het voorjaar van 2024 bezoeken we - naast spontane uitstapjes - in principe iedere twee weken een interessant vogelgebied. We zijn weer al enkele keren op pad geweest. De eerste helft van dit jaar staan de volgende excursies gepland. De eerstkomende vind je in de agenda

  • Vrijdag 31 mei (ochtend, met gids): Belversven (bosvogels)
  • Dinsdag 4 juni (avond, met gids): De Hilver (weidevogels)
  • Vrijdag 28 juni (ochtend): bestemming nog niet bekend
  • Na de zomer gaan we in principe weer maandelijks op pad. De data daarvoor zijn nog niet vastgesteld.

Ook interesse?
Iedereen die belangstelling heeft voor vogels kan meedoen en - als je dat wilt - lid worden van de Vogelwerkgroep. Door mee te gaan met meer ervaren leden en gidsen kun je als beginnende vogelaar in korte tijd veel kennis opdoen, meer vogels herkennen en nog meer plezier beleven aan het observeren van vogels. Maar gewoon een keer meelopen vinden we ook prima hoor!
Is de vogelwerkgroep iets voor jou wil je meer weten over de excursies, neem dan gerust contact met ons, we helpen je graag. Stuur dan een e-mail naar 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..