De Kindermoestuin op Haanwijk is begin 2013 aangelegd. De grond, een oeroude akker, is van Brabants Landschap. Door opeenvolgende bemesting met potstalmest uit nabijgelegen schapenstallen (de schapen graasden op de heide) ligt de akker wat verhoogd. Het wekelijkse onderhoud werd de afgelopen jaren door vrijwilligers gedaan die er een ware parel in het Groene Woud van maakten. Kinderen konden er een eigen tuintje aanleggen en bijhouden.

In 2020-21 vindt een overgang plaats voor de Kindermoestuin. De grond van de vertrouwde tuin krijgt een jaartje rust – we zijn heel benieuwd hoe en wat zich dan ontwikkelt. Inmiddels is aan de overkant, binnen de muren van Haanwijk, Hans Schevelier volop aan de gang. Hij is de ervaren tuinier van de Scheve Schup in Vught. Op Haanwijk gaat hij volgens hetzelfde concept als in Vught een uitgebreide moestuin aanleggen, met fruitbomen, kassen en kippen en ook een siertuin. De tuin wordt daar een prachtige aanvulling op het al gerestaureerde Huis Haanwijk. Het hele landgoed is in bezit van Brabants Landschap.
In het team van Hans Schevelier is iedereen welkom. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben een grote rol in de werkwijze van Schevelier.
De natuurgroep zal in samenwerking met hem projectmatige activiteiten gaan doen op het gebied van (moes)tuinieren. Ook uw ideeën zijn welkom!